Transeuropean

Transeuropean, integrat pels hongaresos Kálmán Oláh i Mátyás Szandai, al piano i al contrabaix, i els espanyols Marc Miralta i Perico Sambeat, a la bateria i els saxos, ha nascut amb la voluntat de consolidar sinèrgies transnacionals entre diferents músics de l’escena jazzística europea i incorpora les influències de cadascun dels seus integrants per oferir un discurs musical plenament jazzístic, però amb elements de la música clàssica, el flamenc, les sonoritats mediterrànies i el folk hongarès (amb forta influència de Bela Bartok); una barreja d’estils musicals que a dalt de l’escenari ens permetrà gaudir d’un jazz sorprenent.

El pianista Kálmán Oláh, una de les figures emblemàtiques del jazz d’Hongria, ha guanyat reputació internacional com artista que combina magistralment els elements del jazz, el folk i la música clàssica contemporània. Kálmán, versàtil com a intèrpret, demostra la seva passió per ampliar les fronteres musicals i la seva eterna recerca de noves formes d’expressió.

Marc Miralta és un dels millors músics de jazz espanyols i amb més projecció internacional. Bateria i percussionista, també toca tables hindús, el cajón i el vibràfon. És un mestre de la fusió entre jazz i flamenc i una figura clau entre la connexió jazzística entre Barcelona i Nova York.

Perico Sambeat és avui considerat com un dels grans músics de jazz espanyols, amb un enorme prestigi guanyat a pols per la seva extraordinària carrera professional tant dins com fora d’Espanya. Ha tocat en festivals i clubs de tot el món, ha gravat més d’una dotzena de discos, a més de col•laborar en més de cent gravacions, i ha estat guardonat amb innumerables premis nacionals i internacionals.

Mátyás Szandai és, malgrat la seva joventut, un dels millors contrabaixistes del jazz hongarès, com ho corroboren les nombroses col•laboracions amb els principals grups del país magiar, a més de ser partícip de la majoria de coproduccions entre músics hongaresos i internacionals.

Aquesta producció ha estat possible gràcies a un ajut del Consell Nacional de la Cultura i les Arts de la Generalitat de Catalunya.

NOTÍCIA

Transeuropean obre el Festival de Jazz de Budapest

Després de la seva celebrada presentació el passat mes de maig als escenaris catalans, Transeuropean inaugurarà, el proper 8 de setembre, el Jazzforum Budapest 2010 – VIII Budapest Jazz Festival. El concert inaugural d’aquest festival serà també la presentació internacional d’aquest prestigiós quartet, que uneix a quatre dels més rellevants jazzmen europeus.

Dimecres 8 de setembre de 2010 – 19.30 hores – Palace of Arts Festival Theatre. Budapest