MARC MIRALTA

Biografia

Neix a Barcelona el 1966, i comença a tocar la bateria als set anys; als dotze rep la primera classe, del bateria Pau Bombardó. Ha estudiat percussió clàssica i també toca tablas hindús, cajón flamenc i vibràfon.

Ha estudiat a l’Escola de Música Zeleste (CDMBR) de Barcelona (1980-1984), al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona (1982-1989), al Taller de Músics de Barcelona (1984-1990) i a la Berklee College of Music de Boston (EUA) (1990-1993).

Ha actuat en festivals i clubs de jazz d’Europa, Nord Amèrica, Centre Amèrica, Sud Amèrica, Àsia, Orient Mitjà i Àfrica, amb músics de la talla de Pat Metheny, Gary Burton, Wynton Marsalis, Steve Lacy, Paquito D’Rivera, Tete Montoliu, Art Farmer, George Garzone, Jerry Bergonzi, Mark Turner, Joshua Redman, Perico Sambeat, Chano Domínguez, Gerardo Núñez i Esperanza Fernández, La Compañía de Flamenco de Carmen Cortés, Israel Galván, Jorge Pardo, entre d’altres.

Ha tocat amb formacions de diversos estils musicals, incloent música clàssica amb la Jove Orquestra Europea del Mercat Comú (ECYO), dirigida per Claudio Abbado, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Ha estat professor de bateria al Taller de Músics (1986-1990) així com a cursos de bateria a San Sebastián, Cadis, Sedaví, Granollers, Igualada, Zarautz, Rousse (Bulgària), Langnau (Suïssa), Sevilla, etc… Actualment, i desde el 2005 és professor de bateria i vibràfon al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

marc miralta drums

Ha gravat més d’una seixantena de CDs amb diverses formacions. Com a líder, el New York Flamenco Reunion, (Nuevos Medios, 15774) i Flamenco Reunion (Karonte-Contrabaix). “Dreams” de Marc Miralta Quartet (FSNT) amb composicions pròpies, amb Seamus Blake, Ed Simon i Omer Avital. Colidera l’OAM TRIO amb Aaron Goldberg i Omer Avital amb quatre cds, i CMS TRIO amb Javier Colina i Perico Sambeat amb tres cds al mercat.

També ha gravat gran varietat de programes de televisió.
Compta amb diversos premis, entre els quals destaquen el Premi al Millor Grup del Festival de Jazz de Manresa amb 2×2 Quartet (1985), Premi al Millor Solista del Festival de Jazz de Manresa (1985), Segon Premi del Festival de Jazz de San Sebastián amb Roda de Saxos (1986), segon al Concurs de Big Bands europees de Berlín (1988), Primer Premi al Festival de Jazz de Getxo amb Iñaki Salvador Trio (1989), Premi al Millor Percussionista a la Berklee College of Music (1991), Premi al Músic més Actiu a la Berklee College of Music (1992), Premi de l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya al Millor Solista de Base 1999 i al Millor Grup, New York Flamenco Reunion. La revista Cuadernos de Jazz ha escollit “Marc Miralta-New York Flamenco Reunion” com a Millor Disc de Jazz de l’any 2000.

marcmiralta drums
marc miralta drums
marc miralta vibes